
KRÉMES TAHINI RECEPT
A Tahini, másnéven szezámpaszta könnyen elkészíthető otthon, és számos receptben felhasználható. A szuper krémes tahini eléréséhez használj nagy teljesítményű aprítógépet, és kövesd az alábbi tippeket. Ezenkívül nézd meg a lentebb található gyors videót is, amelyben bemutatom, hogyan lehet elkészíteni.

MI IS AZ A TAHINI?
Tehát mi is az a tahini? Egész egyszerűen csak pirított és megőrölt szezámmag. A Tahini a mediterrán és a közel-keleti kultúra ételeinek alapvető összetevője. Leggyakrabban a hummusz alapanyagjaként használják. Ezenkívül megtalálható még a falafelben és a távolkeleti hagyományok szerint a pitába is ezt teszik szószként.
HOGYAN TÁROLD A TAHINIT?
A házi készítésű tahini akár három hónapig is friss marad a hűtőszekrényben. Persze a maradékot mindig lefagyaszthatod, ha tudod, hogy nem fogod olyan hamar elfogyasztani. Adagold jégkocka tartókba a szezámpasztát, így mindig akkor mennyiséget tudsz elővenni, amennyire éppen szükséged van.
NÉZD MEG MILYEN EGYSZERŰEN ÉS GYORSAN TUDSZ OTTHON MAGADNAK IS KÉSZÍTENI!
Annak ellenére, hogy nagyon egyszerű a receptet elkészíteni, mindenképpen javaslom, hogy nézd meg a receptes videómat, mert extra tippeket és ötleteket adok benne, amik a segítségedre lesznek.
TÖLTSD LE VAGY NYOMTASD KI MAGADNAK A RECEPTET!

Tahini recept
Ingredients
- 500 g szezámmag
- 50 ml olívaolaj opcionális (krémessé teszi)
Instructions
- A szezámmagot alacsony hőfokon folytonos kevergetés mellett arany színűre pirítjuk.
- A megpirított szezámmagot bele tesszük a food processorba (nagy teljesítményű aprítógép) és 4-6 percig a legnagyobb fokozaton aprítjuk.
- Az elkészült tahinit légmentesen zárható üvegtárolóba tesszük.
Video
Notes

Such Klaudia, Pn1,
Nutrition Coach-ként segítek, hogy egészséges módon formába lendülj, étkezési és életmód technikákkal. Ahogy mondani szoktam táplálozási tanácsadó vagyok, aki nem ír neked étrendet, de helyette megtanítalak egészségesen élni életmódprogrammal. 🙂