Egyszerű granola recept házilag (gluténmentes)

Ez a gluténmentes, gabonamentes, mézeskalács ízű fűszeres granola recept pekándióból, különféle magokból és karácsonyt idéző fűszerekből készül. 😊

Elképesztő, hogy egy kis granola hogyan képes boldogabbá tenni minden reggelt és ha még egészséges módon készítjük is el… Ki ne szeretné ezt?!

A célom az volt, hogy gluténmentes granola vagy müzli receptet készítsek, amióta megkóstoltam először a Viblance granolákat. Tudtam, hogy kimagasló minőségűek és nagyon finomak, viszont hosszútávon nem lehet beruházni rájuk, mivel nagyon drágák. Éppen ezért megalkottam a saját pekándiós granola receptemet, ami nem tartalmaz datolya alapú vagy bármilyen más növényből készült nektárt vagy szirupot.

A titka nem rejlik másban, mint a saját készítésű mézeskalács fűszerkeverékemben. Ettől lesz teljesen olyan az íze, mintha egy viblance pekándiós granolát ennénk.

Nem csak szuper gyorsan és egyszerűen elkészíthető, de a legillatosabb és legízesebb müzli keverék is egyben. Ez többek között a fahéj, gyömbér, szegfűbors és kardamom hatása.

Mindenképpen próbáld ki te is!

Biztosan imádni fogod. 😊

NÉZD MEG MILYEN EGYSZERŰEN ÉS GYORSAN TUDSZ OTTHON MAGADNAK IS KÉSZÍTENI!

TÖLTSD LE VAGY NYOMTASD KI MAGADNAK A RECEPTET!

Egészséges házi granola recept

Használhatod növényi vagy görög joghurthoz keverve reggelire. Esetleg tejhez vagy kakaóhoz. Adj hozzá még extra kendermagot vagy fehérje port. A joghurt szuper zsírforrás, a granola rostban és szénhidrátban gazdag, a kendermag/ fehérjepor pedig a fehérjét adja a reggelidhez. Így egy szuper egészséges és laktató étkezésed lesz, azt garantálom. 🙂
Prep Time 10 mins
Cook Time 16 mins
Total Time 26 mins
Course reggeli, Snack
Servings 14 adag

Ingredients
  

  • 400 g zabpehely
  • 100 g pekándió
  • 50 g kókuszreszelék cukrozatlan
  • 1 csipet
  • 1-2 ek. mézeskalács fűszerkeverék
  • 60 ml kókuszolaj
  • 50 g kókuszvirág cukor
  • 1 bögre magkeverék 1:1 arányban tökmag, napraforgó mag a receptben
  • 100 g aszalt áfonya
  • 100 g arany mazsola
  • 100 g banán chips

Instructions
 

  • Melegítsd elő a sütőt 180 fokon légkeverés funkción. (Ha nem elektromos sütőd van, akkor alsó-felső sütő funkció 200 fokra.)
  • Mérd ki a legnagyobb keverő tálban a zabpelyhet.
  • Add hozzá a kókuszvirág cukrot, kókuszreszeléket, mézeskalács fűszerkeveréket, kókuszolajat és a csipet sót.
  • Ezután törd negyedekre a pekándiót és add hozzá a keverékhez, majd az egészet jó alaposan keverd össze.
  • Terítsd szét az egész masszát egy tepsiben sütőlapon.
  • Tedd be 10 percre a sütőbe és nézz rá 6 és 8 perc körül, nehogy odaégjen. Ha már néhol kezd túlpirulni, vedd ki a sütőből.
  • Miután letelt az első sütés vedd ki a sütőből és hagyd kihűlni.
  • Ezután jó alaposan keverd össze a tepsin és miután elérte a szobahőmérsékletet tedd ismét vissza a sütőbe újabb 8 percre.
  • Ha elérte a müzli az aranybarna árnyalatot mindenhol, akkor vedd ki ismét a sütőből és hagyd kihűlni.
  • Ezután keverd hozzá az aszalványokat és a magvakat és kész is a házi granolád.

Notes

Fontos:
A sütőben nagyon könnyen oda tud égni éppen ezért fontos, hogy mindig pillantsunk rá. Ha úgy ítélkül, hogy 6 perc után már sok részen sötét barnára pirult a müzli, akkor nyugodtan vegyük ki, keverjük át, hagyjuk kihülni és tegyük vissza majd újra 6-8 percre. 
A cél, hogy az egész massza egy aranybarna színárnyalatot kapjon és jó ropogós legyen.
 
Keyword granola

Such Klaudia, Pn1,

Nutrition Coach-ként segítek, hogy egészséges módon formába lendülj, étkezési és életmód technikákkal. Ahogy mondani szoktam táplálozási tanácsadó vagyok, aki nem ír neked étrendet, de helyette megtanítalak egészségesen élni életmódprogrammal. 🙂 

Legfrissebb blog bejegyzés
Legfrissebb receptek