
Egyszerű granola recept házilag (gluténmentes)
Ez a gluténmentes, gabonamentes, mézeskalács ízű fűszeres granola recept pekándióból, különféle magokból és karácsonyt idéző fűszerekből készül. 😊
Elképesztő, hogy egy kis granola hogyan képes boldogabbá tenni minden reggelt és ha még egészséges módon készítjük is el… Ki ne szeretné ezt?!
A célom az volt, hogy gluténmentes granola vagy müzli receptet készítsek, amióta megkóstoltam először a Viblance granolákat. Tudtam, hogy kimagasló minőségűek és nagyon finomak, viszont hosszútávon nem lehet beruházni rájuk, mivel nagyon drágák. Éppen ezért megalkottam a saját pekándiós granola receptemet, ami nem tartalmaz datolya alapú vagy bármilyen más növényből készült nektárt vagy szirupot.
A titka nem rejlik másban, mint a saját készítésű mézeskalács fűszerkeverékemben. Ettől lesz teljesen olyan az íze, mintha egy viblance pekándiós granolát ennénk.
Nem csak szuper gyorsan és egyszerűen elkészíthető, de a legillatosabb és legízesebb müzli keverék is egyben. Ez többek között a fahéj, gyömbér, szegfűbors és kardamom hatása.
Mindenképpen próbáld ki te is!
Biztosan imádni fogod. 😊



NÉZD MEG MILYEN EGYSZERŰEN ÉS GYORSAN TUDSZ OTTHON MAGADNAK IS KÉSZÍTENI!
TÖLTSD LE VAGY NYOMTASD KI MAGADNAK A RECEPTET!

Egészséges házi granola recept
Ingredients
- 400 g zabpehely
- 100 g pekándió
- 50 g kókuszreszelék cukrozatlan
- 1 csipet só
- 1-2 ek. mézeskalács fűszerkeverék
- 60 ml kókuszolaj
- 50 g kókuszvirág cukor
- 1 bögre magkeverék 1:1 arányban tökmag, napraforgó mag a receptben
- 100 g aszalt áfonya
- 100 g arany mazsola
- 100 g banán chips
Instructions
- Melegítsd elő a sütőt 180 fokon légkeverés funkción. (Ha nem elektromos sütőd van, akkor alsó-felső sütő funkció 200 fokra.)
- Mérd ki a legnagyobb keverő tálban a zabpelyhet.
- Add hozzá a kókuszvirág cukrot, kókuszreszeléket, mézeskalács fűszerkeveréket, kókuszolajat és a csipet sót.
- Ezután törd negyedekre a pekándiót és add hozzá a keverékhez, majd az egészet jó alaposan keverd össze.
- Terítsd szét az egész masszát egy tepsiben sütőlapon.
- Tedd be 10 percre a sütőbe és nézz rá 6 és 8 perc körül, nehogy odaégjen. Ha már néhol kezd túlpirulni, vedd ki a sütőből.
- Miután letelt az első sütés vedd ki a sütőből és hagyd kihűlni.
- Ezután jó alaposan keverd össze a tepsin és miután elérte a szobahőmérsékletet tedd ismét vissza a sütőbe újabb 8 percre.
- Ha elérte a müzli az aranybarna árnyalatot mindenhol, akkor vedd ki ismét a sütőből és hagyd kihűlni.
- Ezután keverd hozzá az aszalványokat és a magvakat és kész is a házi granolád.
Notes

Such Klaudia, Pn1,
Nutrition Coach-ként segítek, hogy egészséges módon formába lendülj, étkezési és életmód technikákkal. Ahogy mondani szoktam táplálozási tanácsadó vagyok, aki nem ír neked étrendet, de helyette megtanítalak egészségesen élni életmódprogrammal. 🙂