

Vegán áfonyás sajttorta recept
VEGÁN Áfonyás sajttorta recept, ami cukormentes és ráadásul gluténmentes is egyben. Nyers vegán, ezért sütni sem kell. Isteni finom!
Prep Time 15 mins
Pihentetési idő 4 hrs
Total Time 4 hrs 15 mins
Course Dessert
Servings 12
Ingredients
Alsó réteg
- 16 db. Medjool datolya
- 1 mérőpohár Mandula
- 1 mérőpohár Kókuszreszelék
- 1 tk. kókuszolaj
Középső kesu réteg
- 4 mérőpohár kesudió (töret)
- 1 mérőpohár víz
- 1 db citrom leve
- 1 db citrom héja
- 1/2 mérőpohár juharszirup
- 2/3 mérőpohár kókuszolaj
- 2 kupak vanília aroma
Instructions
- Első lépésként beáztatjuk a kesudiót 2 órára.
- Kimagozzuk a datolyákat.
- Beletesszük az alsó réteg összes hozzávalóját (datolya, kókuszreszelék, mandula, olaj) egy aprítógépbe (food processor) és 2-3 percig zúzzuk, amíg durva, keksz darás állaga nem lesz.
- Ezután egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és kézzel kilapítgatjuk egyenletesen a tortaforma alján. Érdemes a tortaforma oldalára is felnyomkodni kb. 1 cm magasságba, hogy ne folyjon ki a kesu réteg majd.
- Következő lépésként leszűrjük a kesudiót és beleüntjök egy turmixgépbe.
- Ezután hozzáadjuk a többi összetevőjét a kesu rétegnek és szintén 2-3 percig turmixoljuk, amíg selymes állagot nem kapunk.
- Beleöntjük ezt a krémet is a formába és picit megrázzuk az egészet, hogy egyenletesen szétterüljön a krém.
- Ezt követően betesszük a tortát a hűtőbe és hagyjuk dermedni minimum 4 órát.
- Végül pedig ízlés szerint áfonyával megszórjuk a tetjét.
Video
Notes
A torta 7-9 napig eláll a hűtőben.
Áfonya helyett hazsnálhatsz más alapanyagot is feltétként.
Keyword desszert, sütemény, torta

Such Klaudia, Pn1,
Nutrition Coach-ként segítek, hogy egészséges módon formába lendülj, étkezési és életmód technikákkal. Ahogy mondani szoktam táplálozási tanácsadó vagyok, aki nem ír neked étrendet, de helyette megtanítalak egészségesen élni életmódprogrammal. 🙂
Legfrissebb blog bejegyzés
Legfrissebb receptek