Vegán áfonyás sajttorta recept

VEGÁN Áfonyás sajttorta recept, ami cukormentes és ráadásul gluténmentes is egyben. Nyers vegán, ezért sütni sem kell. Isteni finom!
Prep Time 15 mins
Pihentetési idő 4 hrs
Total Time 4 hrs 15 mins
Course Dessert
Servings 12

Ingredients
  

Alsó réteg

  • 16 db. Medjool datolya
  • 1 mérőpohár Mandula
  • 1 mérőpohár Kókuszreszelék
  • 1 tk. kókuszolaj

Középső kesu réteg

  • 4 mérőpohár kesudió (töret)
  • 1 mérőpohár víz
  • 1 db citrom leve
  • 1 db citrom héja
  • 1/2 mérőpohár juharszirup
  • 2/3 mérőpohár kókuszolaj
  • 2 kupak vanília aroma

Instructions
 

  • Első lépésként beáztatjuk a kesudiót 2 órára.
  • Kimagozzuk a datolyákat.
  • Beletesszük az alsó réteg összes hozzávalóját (datolya, kókuszreszelék, mandula, olaj) egy aprítógépbe (food processor) és 2-3 percig zúzzuk, amíg durva, keksz darás állaga nem lesz.
  • Ezután egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és kézzel kilapítgatjuk egyenletesen a tortaforma alján. Érdemes a tortaforma oldalára is felnyomkodni kb. 1 cm magasságba, hogy ne folyjon ki a kesu réteg majd.
  • Következő lépésként leszűrjük a kesudiót és beleüntjök egy turmixgépbe.
  • Ezután hozzáadjuk a többi összetevőjét a kesu rétegnek és szintén 2-3 percig turmixoljuk, amíg selymes állagot nem kapunk.
  • Beleöntjük ezt a krémet is a formába és picit megrázzuk az egészet, hogy egyenletesen szétterüljön a krém.
  • Ezt követően betesszük a tortát a hűtőbe és hagyjuk dermedni minimum 4 órát.
  • Végül pedig ízlés szerint áfonyával megszórjuk a tetjét.

Video

Notes

A torta 7-9 napig eláll a hűtőben.
Áfonya helyett hazsnálhatsz más alapanyagot is feltétként.
Keyword desszert, sütemény, torta

Such Klaudia, Pn1,

Nutrition Coach-ként segítek, hogy egészséges módon formába lendülj, étkezési és életmód technikákkal. Ahogy mondani szoktam táplálozási tanácsadó vagyok, aki nem ír neked étrendet, de helyette megtanítalak egészségesen élni életmódprogrammal. 🙂 

Legfrissebb blog bejegyzés
Legfrissebb receptek