Vegán majonéz

Mindösszesen két egyszerű összetevőre és öt percre lesz szükséged, hogy elkészítsd ezt a szuper finom és megtévesztésig az eredeti hasonló majonéz vegán verziót.
Prep Time 5 mins
Total Time 5 mins
Course krém
Servings 6 adag

Ingredients
  

  • 250 ml szőlőmagolaj
  • 125 ml csicseriborsó konzerv leve (aquafaba) 1 konzerv elegendő
  • 2 csipet

Opcionális:

  • 1 tk. frissen facsart citromlé tartosítja 1,5 hétre a majonézt
  • 1 tk. almaecet krémessé, habkönnyűvé teszi a majonézt

Instructions
 

  • Tedd a csicseriborsó levét egy shakerbe vagy magasabb falú mérőpohárba. Add hozzá a frissen facsart citromlevet és az almaecetet. Botmixerrel vagy elektromos habverővel 1 percig keverd össze őket, amíg olyan állagot nem kapsz, mint a felvert tojásfehérje hab.
  • Majd folyamatos keverés mellett lassan adagold hozzá az olajat.

Notes

Ez egy nagy adag majonéz lesz, de tartósítószer híján nem áll el olyan sokáig, mint a hagyományos tubusos, ezért érdemes a heti menüt úgy tervezni, hogy minél több főételhez, reggeli szendvicshez tudjuk használni.
Keyword majonéz, öntet, szósz

Such Klaudia, Pn1,

Nutrition Coach-ként segítek, hogy egészséges módon formába lendülj, étkezési és életmód technikákkal. Ahogy mondani szoktam táplálozási tanácsadó vagyok, aki nem ír neked étrendet, de helyette megtanítalak egészségesen élni életmódprogrammal. 🙂 

Legfrissebb blog bejegyzés
Legfrissebb receptek