Házi zabtejszín recept

Egyszerű házi vegán zab főzőkrém készítése otthon. Spórolj és készítsd el a saját egészséges, tejmentes zabtejszínedet.
Prep Time 10 mins
Áztatás 2 hrs
Total Time 2 hrs 10 mins
Servings 2 adag

Ingredients
  

  • 1/2 mérőpohár zab
  • 1/4 mérőpohár zabliszt
  • 1 mérőpohár víz

Instructions
 

  • Áztasd be a zabot 2 órára.
  • Ezután csöpögtesd le és tedd egy turmixgépbe a vizzel.
  • Turmixold az egyveleget kb. 2-3 percig.
  • Ezután öntsd bele a zablisztet is és turmixold el újra.
  • Végül pedig tedd bele 2 darab 2dl-es üvegbe.
    Az elején nagyon hígnak fogod érezni, de fél óra elteltével a zabliszt miatt szépen besűrűsödik majd.

Video

Notes

Ha nagyon szemcsésnek találod nyugodtan szűrd le, de ekkor sokkal hígabb állagot fogsz kapni, ami inkább a zabtejre emlékeztet majd. 
Szűrés nélkül is tökéletes alap tud lenni ragukhoz és főzelékekhez.
Ha krémleveshez szeretnéd használni, akkor inkább válaszd a rizstejszínt, melynek receptje szintén megtalálható a weboldalamon.

Such Klaudia, Pn1,

Nutrition Coach-ként segítek, hogy egészséges módon formába lendülj, étkezési és életmód technikákkal. Ahogy mondani szoktam táplálozási tanácsadó vagyok, aki nem ír neked étrendet, de helyette megtanítalak egészségesen élni életmódprogrammal. 🙂 

Legfrissebb blog bejegyzés
Legfrissebb receptek