

Paradicsomos tofu tészta 15 perc alatt
15 perc alatt elkészíthető gluténmentes, vegán, paradicsomos marinált tofu tészta ebédre.
Prep Time 5 mins
Cook Time 10 mins
Total Time 15 mins
Cuisine vegán
Servings 4 adag
Ingredients
- 1 fej lilahagyma
- 300 gramm tofu füstölt/marinált
- 250 gramm mirelit brokkoli
- 1,5-3 dl dobozos paradicsomszósz
- 250 gramm gluténmentes tészta (ne kukoricalisztből legyen)
Instructions
- Vízforralóban felforralunk 1,5 L vizet.
- Megpucoljuk a hagymát és aprítógépben 5 mp. alatt összeaprítjuk.
- Ezután felkockázzuk a tofut körömnyi darabokra.
- Beleöntjük a tésztát egy lábosba, majd hozzáöntjük a felforralt vizet és elkezdjük főzni közepes lángon.
- Ezután újra vizet forralunk a brokkolinak kb. 1 litert.
- Amíg a tészta fő egy kevés kókuszolajon megpirítjuk a hagymát 2-3 perc alatt, ezután hozzáöntjük a tofut és hagyjuk őket továbbpirulni magas hőfokon. Néha megkeverjük.
- Közbe felöntjük a brokkolit forró vízzel és hagyjuk kiolvadni.
- Beleöntjük a paradicsomszószt a serpenyőbe és fűszerezzük ízlés szerint a a paradicsomos tofu ragut. Én kakukkfüvet és oregánót használtam egy kevés sóval.
- Miután összekevertük a ragut, opcionálisan hozzáöntünk még kb. 0,5-1 dl vizet, hogy ne legyen olyan sűrű. Ezután hozzákeverjük a brokkolit is.
- A kész tésztát leszűrjük és készen is vagyunk.

Such Klaudia, Pn1,
Nutrition Coach-ként segítek, hogy egészséges módon formába lendülj, étkezési és életmód technikákkal. Ahogy mondani szoktam táplálozási tanácsadó vagyok, aki nem ír neked étrendet, de helyette megtanítalak egészségesen élni életmódprogrammal. 🙂
Legfrissebb blog bejegyzés
Legfrissebb receptek